Перша група українських військових пілотів завершила базову підготовку на F-16 у Великій Британії, більш чисельна друга продовжує навчання

Перші українські пілоти завершили базову підготовку на F-16 у Королівських ВПС Великої Британії й наразі навчаються керувати винищувачами у Данії. Про це повідомляє уряд Британії. Зазначається, що Велика Британія у серпні розпочала базову підготовку з пілотування і навчання англійської мови.

Навчання завершили шість досвідчених льотчиків-українців, ще десять пілотів-стажерів залишаються в Британії для продовження базової льотної підготовки та освоєння авіаційної медицини й тренувань у центрифузі.

"Я пишаюся підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України", - заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Програма Британії покликана надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу навчання на західних винищувачах, і наблизити українських пілотів до стандартного підходу до виконання польотів, прийнятого в НАТО.

"Хоча в перші місяці вторгнення Україна була дуже вразливою до атак російських літаків, безпілотників і ракет - за підтримки Великої Британії й наших союзників, Збройні сили України тепер здатні перехоплювати та знищувати переважну більшість боєприпасів, що атакують країну, захищаючи своє цивільне населення і життєво важливу інфраструктуру", - зауважив Шеппс.

Пілоти, які проходять базову льотну підготовку, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури керування, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.

Також десятки українських авіаційних техніків проходять підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерні спеціальності.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...