"Перша хвиля - це смертники": Жданов розповів, як РФ розпорядиться мобілізованими солдатами

Перша хвиля мобілізованих росіян може з'явитися на фронті в Україні не раніше, ніж через місяць. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube, передають Патріоти України.

"Справа в тому, що матеріальна база Збройних сил Россиийской Федерації не може прийняти більше 100 тисяч осіб на сьогоднішній день, за оцінками деяких західних аналітиків. Вони зараз цю першу хвилю, це буде гарматне м'ясо, фактично смертники, кинуть на фронт. Швидкість появи цих людей на фронті може бути ну місяць, не раніше. Тому що треба їх ще дособирати в купу, звезти на збірні пункти, переодягнути, перевзути, хоча б якийсь мінімальний навик поводження зі зброєю, і тільки після цього вони можуть з'явитися в тому числі і в районі Лиману", - розповів Жданов.

Експерт зазначив, що за 7 місяців війни РФ практично повністю "перелопатила" свій оперативний резерв. "Ось цю першу хвилю вони будуть вливати в діючі частини. Перша хвиля повністю піде на заповнення втрат. Чому я і кажу, що вони смертники, тому що дідівщину ніхто не відміняв - в атаку в першу чергу пустять молодих і скажуть: давай вчися. Ще й на техніці, яка збереглася в діючих підрозділах на лінії фронту, на ній і будуть воювати. А з ними можуть прийти максимум вантажівки, які їх будуть перевозити", - пояснив він.

На його думку, друга хвиля може з'явитися на фронті не раніше нового року, а може і пізніше. Вони прибудуть з військовою технікою, якщо тільки промисловість РФ буде здатна її ремонтувати.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...