Перша партія лендлізу від США вже в Європі, а "Гарпуни" допоможуть відігнати російські кораблі, - Жданов

Перша партія лендлізу від США вже в Європі, а "Гарпуни" допоможуть відігнати російські кораблі. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі інформаційного марафону, передають Патріоти України.

Ведучий: Резніков (міністр оборони України Олексій Резніков - ред.) заявив про те, що нові самохідні артилерійські установки зі США приїхали вже працювати на фронті. Крім цього, протикорабельні ракети "Гарпун" від Данії мають надійти до України. Як це може змінити розклад сил і що це дасть українському війську?

Жданов: Щодо "Гарпунів" (Harpoon) - це дає впевненість того, що ми будемо відкривати Чорноморську акваторію вздовж нашого всього узбережжя, на всю дальність пуску цих систем. Чому так кажу? Там три ракети є - 90, 120 і 280 кілометрів. От які ракети дадуть, на ту дальність ми зможемо тримати на дистанції ескадру Чорноморського флоту РФ. Що стосується артилерії, яка заходить, там, пан Резніков сказав, самохідні гаубиці М109. Ця артилерія більш точна, ніж та, яка у нас є. І до неї дають більшу кількість боєприпасів, ніж ми можемо використовувати сьогодні. Тому це нам дасть вогневу перевагу. І навіть незначна кількість буде вирівнювати ситуацію на нашу користь хоча б на одному напрямку, особливо як зараз навколо Сєвєродонецька.

Ведучий: ще не йдеться про тотальну перевагу, тотальне насичення ЗСУ достатнім озброєнням?

Жданов: Оце все, що сьогодні надходить до України, це допомога від країн-партнерів. А лендліз почне надходити... ну, перша партія лендлізу повинна почати надходити десь за тиждень-два. Чому? тому що перше судно з озброєнням для України вже прибуло до Швеції - це було вчорашнє повідомлення шведських ЗМІ. Коли прийдуть основні конвої, от тоді - так, це буде тижнів за три-чотири.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...