Перша ракетка світу підтримала Україну після перемоги на Ролан Гаррос (відео)

Переможниця Ролан Гаррос-2022 й перша ракетка світу Іга Швьонтек у своєму заключному виступі на чемпіонаті підтримала Україну. Слова польської тенісистки зустріли оваціями. На початку своєї промови Швьонтек подякувала організаторам чемпіонату, своєму батьку та команді. Наприкінці виступу 21-річна тенісистка закликала українців залишатись сильними, передають Патріоти України.

У статусі переможниці Іга Швьонтек зі сльозами на очах емоційно виступила з промовою на французькій арені. Польська тенісистка не оминула увагою й широкомасштабну війну Росії проти України. "Я хочу сказати щось Україні. Залишайтеся сильними. Адже війна досі триває", – сказала переможниця цьогорічного Ролан Гаррос.

Після цих кількох слів паризька головна арена чемпіонату здійнялася гучними оваціями. Оплески не вщухали упродовж близько 30 секунд. Після цього Швьонтек продовжила: "Від моменту моєї першої промови у Досі, я сподівалася, що до мого наступного виступу ситуація покращиться… Втім, знаєте, я й далі маю сподівання і намагатимуся підтримувати (Україну – ред.).

До слова, ще з кінця лютого 2022 року Іга Швьонтек неодноразово й на різних турнірах згадувала і підтримувала Україну та наш народ. Вперше переможну промову зі згадкою про нашу державу тенісистка виголосила 26 лютого у Досі.

"Війна все ще триває, і люди страждають. Безліч гравців зняли свої заколки, триває велика дискусія про наступні турніри і очки. Втім справа не в цьому, а в ситуації там (в Україні – ред.). Хочу, щоб люди знали про це", – сказала тоді польська спортсменка.

Додамо, що на усіх турнірах Іга Швьонтек продовжує виступати з заколкою на кепці у блакитно-жовтих кольорах.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: