Перша танкова армія РФ втратила у Харківській області понад 500 одиниць важкої техніки

Перша танкова армія Росії втратила на війні в Україні щонайменше 524 одиниці військової техніки. Її підрозділи з перших днів війни активно брали участь у бойових діях на Харківському напрямку. Про це повідомив автор Telegram-каналу "Досьє Шпигуна", у розпорядження якого потрапила довідка-доповідь 1-ї ТА (в/ч 73621, Московська обл.), якою інформують про втрати військової техніки командування Західного військового округу, передають Патріоти України.

Серед втрат зазначено: танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, бойові розвідувальні машини, броньовані ремонтно-евакуаційні машини та інші одиниці військової техніки (щоб переглянути документ, доскрольте до кінця новини).

Згідно з доповіддю керівництва танкової армії, 420 одиниць техніки вимагають списання, оскільки є безповоротними бойовими втратами, а 104 одиниці техніки потребують капітального ремонту. Зазначається, що за пів року, окрім великих втрат військової техніки, також суттєво зменшилася кількість особового складу через безліч загиблих та поранених. "Після контрнаступу української армії на Ізюмському напрямку залишки 1-ї ТА виведено назад до РФ", – зазначив автор каналу, посилаючись на документ.

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...