Перша у світі, яка стріляє під час руху: Експерт розповів про переваги гармати-гаубиці RCH-155 від Німеччини

Німеччина передасть Україні 18 самохідних артилерійських установок (САУ) RCH-155, це перші в світі гаубиці, які можуть стріляти під час руху. Про переваги зброї розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Родзинкою" RCH 155 є те, що це перша у світі САУ, яка може стріляти в русі. Ба більше, рух бази не впливає на точність артилерії. Це дозволяє даній САУ бути невловимою під час проведення контрбатарейної боротьби противником, – розповів експерт.

Він додав, що у САУ повністю автоматизована система заряджання, можливість керування вогнем віддалено, а також синхронне ураження одного об'єкта чотирма снарядами поспіль.

Коваленко назвав ці переваги навіть "не родзинкою, а цимесом". За його словами, САУ RCH 155 у багатьох моментах дуже схожа з Panzerhaubitze 2000, що Литва надала Україні разом із боєприпасами.

"Наприклад, у них однакові стволи L52, схожа дальність стрільби - 40 км звичайними снарядами і до 54 км при використанні Vulcano і m982 Excalibur. Може застосовувати снаряди Smart - вистрілив і забув", - додав Коваленко.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...