Перша велика спецоперація: Країни НАТО готуються очистити Чорне море від мін, - Bloomberg

Деякі країни з НАТО готуються провести спецоперацію з очищення Чорного моря від мін, кількість яких через війну в Україні регулярно збільшується. Про це повідомляє Bloomberg 20 листопада, передають Патріоти України.

Зазначається, що Туреччина, Румунія і Болгарія близькі до угоди, яка передбачає створення спільних сил для знешкодження мін, що потрапляють в їхню акваторію Чорного моря. 22 листопада в Анкарі відбудеться зустріч заступників міністрів оборони трьох країн, де вони остаточно обговорять деталі.

Анонімні джерела, які й поділилися цією інформацією, не мають даних, чи буде того ж дня підписано угоду.У Міністерствах оборони Туреччини, Румунії та Болгарії офіційно не коментували ймовірність тристороннього співробітництва.

"У разі досягнення домовленості мінні тральщики не вважатимуться операцією НАТО, але стануть першою великою спільною акцією чорноморських союзників відтоді, як президент Володимир Путін віддав наказ про початок війни в Україні в лютому 2022 року", — ідеться в повідомленні.

До слова, у виданні зазначили, що напередодні головком ВМС Туреччини адмірал Еркюмент Татліоглу виступив проти того, щоб у Чорному морі були присутні військово-морські сили інших членів НАТО, зокрема й США. В Анкарі вважають, що це лише посилило б напруженість у регіоні.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...