Перша жінка на цій посаді: Байден визначився з кандидатурою нового посла в РФ

Президент Джо Байден планує призначити професійного дипломата Лінн Трейсі наступним послом США в Росії. Про це повідомляє CNN, посилаючись на три джерела, знайомі з цим питанням, передають Патріоти України.

Лінн Трейсі розмовляє російською мовою і була другим дипломатом у Москві з 2014 по 2017 рік. Вона стане першою жінкою на цій посаді. З 2019 року вона є послом у Вірменії.

Терміни її прибуття і офіційного призначення залежатимуть від того, чи погодиться Росія прийняти її в якості посла в період величезної напруженості між Вашингтоном і Москвою через війну в Україні. За словами двох джерел, США вже надали владі РФ Трейсі в якості кандидата для затвердження.

Офіційні особи США відзначають, що Росія дійсно хоче підтримувати дипломатичні відносини з США і може бути зацікавлена в тому, щоб прийняти Трейсі, не відкладаючи процес забезпечення доступу їх посла у Вашингтоні.

Призначення Трейсі ознаменує повну зміну керівництва посольства в Москві. Офіційні особи США наполягають на тому, що вони планують швидко створити сильну дипломатичну команду в РФ. Нинішня динаміка війни в Україні не сприяє активній американо-російській дипломатії. Крім війни в Україні, питання затриманих в Росії американців, ймовірно, стане ключовим пріоритетом для нового посла.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...