Перша жінка у історії Альянсу: Грибаускайте може стати новим генсеком НАТО

Новим генсеком НАТО через рік може стати експрезидентка Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, експрезидентка Литви Даля Грибаускайте або президентка Естонії Керсті Кальюлайд, мандат якої закінчується вже в серпні, повідомляють Патріоти України із посиланням на Politico.

За даними джерел видання, обговорюється, що вперше в історії НАТО її генсеком має стати жінка. У той же час у штаб-квартирі вважають, що в умовах триваючого протистояння з Росією пост має зайняти політик зі Східної Європи — в якості «важливого сигналу» для Москви.

Повноваження колишнього норвезького прем'єра Йєнса Столтенберга на посаді генсека НАТО закінчуються 30 вересня 2022 року.


Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...