Перші 60 вагонів: До України прибула партія вугілля з Росії

Російське вугілля вже прибуло на Луганську теплоелектростанцію. Раніше СБУ оголосила про катастрофічну ситуацію з вугіллям в Україні. Представниця української делегації у ТКГ із Донбасу Вікторія Страхова повідомила на своїй сторінці на Facebook про те, що вугілля з Росії вже в Україні, передають Патріоти України.

"Перші 60 вагонів вугілля для Луганської ТЕС зайшли в Україну. Тепер можна бути впевненою, що місто Щастя та прилеглі населені пункти будуть щасливими хоча б у плані тепла", – завила Страхова.

Також представниця української делегації подякувала за це Сергію Назарову, який очолює російську сторону ТКГ.

Нагадаємо, в Луганській області Луганська ТЕС, що розташована у прифронтовому місті Щастя є єдиною, яка живить електромережі підконтрольної Україні території.

Яке відомо, Луганська ТЕС з 2014 року не має залізничного сполучення з рештою території України. Дві під'їзні колії проходять з окупованої території і зі сторони Росії. ТЕС повністю залежна від залізничних поставок виключно з території РФ. З 1 листопада 2021 року Росія заборонила поставки вугілля на Луганську ТЕС в рамках вугільної блокади України.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...