"Перші блискавиці" вже були: Війна в Україні переросте у громадянську війну всередині Росії, - Піонтковський

Політолог Андрій Піонтковський зазначив, що Кадиров і Пригожин задали новий тон російській політиці. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"У Росії вже визначальним буде не якісь фінансових зв'язків з олігархами. Сила політика вже визначається кількістю озброєних людей, які йому підкоряються. І це картина абсолютно нової Росії. Сила Пригожина та сила Кадирова в тому, що в них є по 30 тисяч озброєних солдатів, що підкоряються лише їм. На фронті виникає маса ситуацій та зіткнень цих структур із російськими збройними силами", - зауважив Піонтковський.

За словами політолога, путінська держава втратила монополію на насильство. "Насильство стає аргументом тих польових командирів, які змогли згуртувати в себе найбільш кваліфіковані, енергійні та чисельні збройні підрозділи. Це блискавиці нової тривалої громадянської війни, що сколихне всю Росію. Війна в Україні переросте в громадянську війну всередині Росії.

Поки що це боротьба елітна. А ось боротьба масова, народна почнеться тоді, коли половина мобіків, які виживуть після поразки Росії повернуться зі своїми автоматами в столицю. Ось приблизно така перспектива зараз у Росії", - пояснив Піонтковський.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...