"Перші два місяці була повна ізоляція", - Гримчак про перебування у СІЗО

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак в телеефірі "Прямого"розповів про перебування у слідчому ізоляторі, зазначають Патріоти України.

"Перші два місяці у мене була повна ізоляція. Я бачився тільки з адвокатом. Зрозуміло, що у нас не так багато часу, але обмінювалися інформацією, що там відбувається на волі. Потім у мене з’явилося радіо. Але тільки одна хвиля – здається, "Радіо Люкс". Там взагалі новин не було, на жаль. Потім з’явився телевізор. І більш-менш я вже міг отримувати інформацію про те, що відбувається в країні", - сказав Гримчак.

""Що стосується перебігу слідства, то я перебував у слідчому ізоляторі п'ять з половиною місяців. За цей час, в принципі, нічого не змінилося з моменту мого затримання. Окрім того, що змінили статтю, яку мені інкримінують. На сьогоднішні мій захист і я переконані, що відкриття кримінального провадження було незаконним. Це треба постаратися – у нашому законодавстві відкрити незаконне кримінальне провадження. Затримання було незаконним, і перебування у слідчому ізоляторі також було незаконним", - сказав Гримчак.

Політик додав, що зміна статусу на домашній арешт є результатом роботи правозахисників та позиції судді.

"Чому я сьогодні знаходжусь під домашнім арештом? Ну, це робота захисту і тієї позиції, яку зайняла суддя Вищого антикорупційного суду. Вона, розглянувши всі доводи, прийняла таке рішення. Вчора було тридцяте судове засідання по моїм справам. І вчора вперше, незважаючи на позицію прокуратури, суддя прийняв таке рішення", - зазначив колишній заступник міністра.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...