Перші партії зброї з США за ленд-лізом Україна отримає наприкінці червня - початку липня, - Жданов

Зброя, яка постачається Києву вже зараз, є грантовою допомогою країн-учасників формату Рамштайн, який також називають антипутінською коаліцією. Перші надходження важкого озброєння Україні від США у рамках ленд-лізу очікуються наприкінці червня-початку липня. Терміни постачань затягуються через складність логістики. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що для точного відліку днів щодо запуску ленд-лізу потрібно акцентувати увагу не на підписанні Байденом відповідного закону, а на візуванні главою Білого дому закону про фінансування програми. Тому слід рахувати не з 9 травня, а з 15-16 травня.

"Треба ще трошки почекати. Помилка у тому, що всі відштовхуються від дати 9 травня, коли Джо Байден підписав закон про ленд-ліз. А насправді треба відштовхуватися від того дня, коли Байден підписав закон про фінансування ленд-лізу. Саме в цей день американська преса повідомила про те, що після підписання закону військовослужбовці армії США розпочали відвантаження техніки на судно забезпечення Військово-морських сил США. Це десь 15 або 16 травня був підпис, почалося відвантаження", - пояснив Жданов.

За словами експерта, терміни постачань затягуються через складнощі з логістикою. "Пароплав вантажиться десь тиждень. Потім ще мінімум два тижні йти через Атлантику. Тиждень розвантаження, потім залізниця, і тільки потім Україна", - сказав він.

Як вважає Жданов, перші надходження зброї в рамках ленд-лізу можна очікувати за декілька тижнів. "Десь до кінця червня-початку липня ми можемо очікувати на перші надходження ленд-лізу в Україну", - підкреслив Олег Жданов.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...