Перші партія модернізованих Leopard 1 прибула до України

Перші 10 танків Leopard 1 від Данії, Німеччини та Нідерландів прибули до України, ще більше — у дорозі, заявив командувач Сухопутних сил Данії Арпе Нільсен.

У лютому 2023 року в уряді країни повідомили, що Данія у співпраці з Нідерландами та Німеччиною передасть Україні танки Leopard 1A5 у межах Місії військової допомоги Європейського Союзу Україні (EUMAM). Допомога включає і ремонт танків, що простоювали кілька років, і навчання українських танкістів.

Данські інструктори відповідають за першу частину навчання українців, після чого навчання продовжують німецькі колеги. Весь процес відбувається у тісній співпраці з перекладачами з низки країн та представниками німецької танкової промисловості.

Хоча курс навчання є стиснутим у порівнянні з тим, як зазвичай готують танкістів у Данії, військові запевняють, що жодних компромісів щодо якості немає.

«Разом з Німеччиною Данія постачає в Україну майже 100 танків. Завдяки зусиллям наших досвідчених і відданих своїй справі інструкторів, які навчають українських танкістів, ми гарантуємо, що це пожертвування перетвориться на ще один потужний український потенціал для їхньої оборонної боротьби», — заявив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен.

Танки Leopard 1A5 були на озброєнні Збройних сил Данії до 2005 року. У 1997 році Данія закупила 51 танк Leopard 2A4, після чого старіші моделі Leopard 1A5 були зняті з виробництва.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...