"Перші удари Росії прийшлися на макети": Подоляк відповів на заяву Байдена, що "Україна не готувалася до війни"

Президент США Джо Байден заявив, що попереджав про загрозу війни, проте в Україні його слова проігнорували. Радник голови Офісу Президента відповів на ці слова, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Михайло Подоляк поцікавився, якщо Україна "не готувалася" до війни, чому перші російські удари прийшлися на макети, всі боєприпаси були розосереджені, а січень і лютий проходили в навчаннях.

За його словами, Україна готувалася до війни з минулого 2021 року. Адже інформацію про майбутнє вторгнення Росії давали не тільки західні розвідки, а й українська. "Тільки якщо хтось давав нам три дні, українська розвідка казала: вистоїмо. А от що зробили інші країни, знаючи про плани Москви вчинити геноцид, щоб її зупинити, – питання", – заявив Михайло Подоляк.

"Якби ми почали отримувати важку зброю в січні, ситуація могла б бути іншою", – зазначив радник голови Офісу Президента.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...