Перший ієрарх православ'я молився за Україну: Вселенський Патріарх провів богослужіння за мир для країни, якій повернув духовну волю з 350-річного неправедного московського полону

У храмі Святого Георгія Константинополя Вселенської Патріархії за благословіння та особистої участі Його Всесвятості Патріарха Варфоломія відбулася літургія та молитва за мир в Україні. Вселенський Патріарх закликав до мирного вирішення ситуації, деескалації, дотримання норм міжнародного права та молитви за мир, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Укрінформ”

“Ми закликаємо всі залучені сторони до продовження діалогу та поваги норм міжнародного права, аби покласти кінець конфлікту та дати можливість всім українцям жити в злагоді. Застосування зброї не є рішенням. Навпаки, воно може лише принести війну і насильство, горе і смерть”, – йдеться у зверненні Вселенського Патріарха.

Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій закликав гаряче та всім серцем молитися за мир в Україні.

“Усі служителі Церкви, усі представники релігійних традицій, усі, хто має владу, усі люди доброї волі, кожен із нас, повинні закликати до мирного вирішення цієї небезпечної ескалації у заявах та діях, які зловісно нависли над українським народом”, – йдеться у зверненні.

Як наголосив Вселенський Патріарх Варфоломій, мовчання і байдужість не є виходом, всі повинні докладати зусиль для встановлення та захисту миру.

Участь у богослужінні та молитві за мир в Україні взяли українські дипломати, представники дипломатичних установ Польщі, Молдови, Чехії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Греції, що діють в Стамбулі, та представники української та кримськотатрської громад, вихованці українських суботніх шкіл.

Після літургії та молитви за мир в Україні відбулася зустріч та спілкування з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм. Українці подякували за підтримку України Його Всесвятістю та наголосили на її важливому значенні для України та українців.

Згодом українська та кримськотатарська громади Стамбула провели акцію на підтримку України та проти агресії РФ, доєднавшись до міжнародної та загальнотурецької акції підтримки України.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...