Перший пішов: Російську блогерку за антивоєнні дописи заочно засудили до дев’яти років ув'язнення, конфіскації всього майна та оголосили у розшук

Заочно заарештована: російській блогерці дали дев’ять років за антивоєнні дописи

Відому в Росії блогерку Вероніку Білоцерковську засудили до дев'яти років позбавлення волі за «поширення недостовірних відомостей» про армію РФ, повідомляє DW.

«Басманний суд Москви засудив відомого кулінарного блогера Вероніку Білоцерківську (Belonika) до дев'яти років у колонії загального режиму. Суд визнав її винною у поширенні недостовірних відомостей про російську армію», – йдеться в повідомленні.

До того ж, Білоцерковській забороняється протягом п'яти років адмініструвати електронні та інтернет-ресурси. Вирок ухвалили заочно, оскільки вона перебуває за межами Росії. Термін покарання обчислюватиметься з дня її затримання на території РФ або з моменту екстрадиції до Росії.

Зазначається, що Білоцерковська стала однією з перших, кого заочно засудили за статтею про «фейки» щодо російської армії. У березні вона опублікувала в Інстаграмі кілька антивоєнних дописів. Слідчий комітет РФ звинуватив її у поширенні «неправдивих відомостей» про використання російських збройних сил для знищення міст та вбивств цивільного населення України, зокрема, про бомбардування пологового будинку в Маріуполі та вбивства мирних жителів у Бучі.

Блогерка була заочно заарештована та оголошена у розшук. Також відомо, що в неї заарештували майно на суму 153 млн рублів. У липні Міністерство юстиції РФ оголосило її «іноземним агентом».


"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...