Перший поставив питання повернення Криму у всеєвропейському масштабі: Помер великий друг України

Помер співголова Міжпарламентської ради Україна - НАТО, глава Комітету закордонних справ латвійського Сейму, дипломат Оярс Калниньш. Він підтримував Україну на шляху до Північноатлантичного альянсу і сприяв її вступу до Євросоюзу, передають Патріоти України.

Свої співчуття у ніч на п'ятницю, 15 жовтня, висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter. "Передаю свої співчуття родичам Оярса Еріксена Калниньша і латвійському народу в зв'язку з його смертю. Нехай його назавжди запам'ятають як власника великого розуму, борця за права людини і свободу Латвії від радянської окупації, великого друга України і захисника "Кримської платформи". Його буде не вистачати", - йдеться в повідомленні глави українського МЗС.

Голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв зазначив, що спілкувався з латвійським дипломатом кілька днів тому і він був сповнений сил і планів. "Всього три дні тому обговорювали з Калниньшем плани по просуванню України в НАТО, зустрічі в Одесі в кінці жовтня і навесні в Києві на сесії ПА НАТО. А сьогодні його не стало... Пішов великий Друг України", - написав член фракції "Слуга народу ". Він зазначив, що Калниньш завжди підтримував Україну на її шляху до Північноатлантичного альянсу і сприяв цьому. "Він був співголовою неформальної групи підтримки "Кримської платформи" в ПА НАТО", - уточнив Черняєв.

Про причини смерті поки нічого не говорять.

Для довідки: Оярс Калниньш народився 22 жовтня 1949 року. Він працював послом Латвії в США в 90-і роки. Дипломат присвятив своє життя відновленню незалежності Латвії від СРСР. Завдяки його зусиллям країна стала членом НАТО. В останні 10 років очолював комітет закордонних справ латвійського Сейму. Без участі Калниньша не відбувалося жодна подія, що стосується ролі України в рамках ПА НАТО. Латвієць визнавав Росію агресором по відношенню до України.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...