Перший президент дійшов до межі своїх сил: Лікар прокоментував стан Кравчука

У глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кравчука, який перебуває на апараті штучної вентиляції легень, ймовірно, є супутні захворювання. Вони могли спричинити такий стан, у якому 87-річний політик більше місяця після операції на серці. Такою думкою поділився керівник проєкту MedOboz, лікар Віктор Литвиненко, передають Патріоти України.

За його словами, інформації про здоров'я першого президента України дуже мало, щоб давати якісь прогнози, а трапитися може все що завгодно. "Найімовірніше, це набуті вади серця – недостатність мітрального або аортального клапана, чи комбінований стеноз або кілька супутніх патологій. Також у нього є, ймовірно, коронарна додаткова недостатність, яка призвела до того, що він стільки часу перебуває на апараті ШВЛ", – прокоментував медик.

Литвиненко підкреслив, що в такій ситуації прогнози на одужання Кравчука може давати тільки кардіохірург, який проводив йому операцію на серці. Або ж реаніматологи, які займаються веденням пацієнта в реанімації.

"Але з урахуванням його віку та супутніх патологій, які у нього, найімовірніше, є – якісь додаткові захворювання в стадії субкомпенсації (коли пацієнт має будь-яку симптоматику) або декомпенсації (коли прояви хвороби мають максимально негативні картини) – може трапитися все що завгодно, конкретно в його випадку", – підсумував лікар.

Джерело: Обозреватель

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...