Перший ракетний удар по Закарпаттю: Голова ОВА назвав головну мету Росії

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що робота залізниці в гірській місцевості після ракетного удару окупантів стабілізована, потяги рухаються в звичному режимі. Про це він сказав в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день ситуація під контролем. Робота "Укрзалізниці" в гірській місцевості стабілізована, потяги рухаються в звичному режимі", - сказав Микита.

Він наголосив, що головною метою ракетного удару окупантів було дестабілізувати ситуацію у гуманітарному регіоні України, в якому наразі проживають біля 400 тис. громадян. "У нас нема військових підрозділів на території області і основна мета і, фактично, функція Закарпаття, це гуманітарна територія, яка надає допомогу великій кількості наших громадян, які тікають від війни і тут вони отримують притулок... Проживає біженців велика кількість, близько 400 тис. громадян... Ворог є цинічним… наносить ракетний удар для того, щоб дестабілізувати ситуацію в області і показати те, що ніхто не захищений", - сказав Микита.

Перший ракетний удар по Закарпаттю: що відомо

Нагадавши, росіяни вперше завдали ракетного удару по Закарпаттю ввечері 3 травня. За даними Закарпатської ОВА, мішенню ракетного удару в регіоні, зокрема, стало і залізничне сполучення: "Ворожа ракета влучила в одну із залізничних підстанцій біля вокзалу у Воловці. На об'єктах в радіусі 500 м вибиті вікна, уламки ракети пошкодили автомобілі поблизу".

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...