Перший з трьох запланованих: До України прямує літак з енергетичним обладнанням від США на майже $13 млн

До України прямує літак з енергетичним обладнанням від США на майже $13 млн – Reuters

Із військової бази США до України прямує літак з енергетичним обладнанням на суму близько $13 млн. Про це пише Reuters із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Це – перший транш допомоги США в розмірі $53 млн, про який було оголошено наприкінці листопада. Ще два літаки з обладнанням вилетять зі Сполучених Штатів цього тижня.

Від жовтня Росія здійснює широкомасштабні атаки на українську енергетичну інфраструктуру що є навмисною кампанією з метою завдати шкоди цивільному населенню.

"Росія навмисно намагається заморозити українців до смерті. Тож наша мета – допомогти Україні захиститися від навмисних атак РФ на цивільну енергетичну інфраструктуру, щоб це не стало гуманітарною катастрофою", – заявив у коментарі Reuters високопоставлений чиновник США.

У понеділок, 5 грудня, Росія здійснила восьму масовану ракетну атаку по об'єктах критичної інфраструктури України. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що після восьми ракетних атак в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції.

Ситуація погіршилась: Україна вже втратила більше територій, ніж повернула під час контрнаступу, - WP

субота, 18 травень 2024, 11:32

Російська армія тисне на Сили оборони України на великій території.Як пише The Washington Post, Росія завдає ударів по українських позиціях уздовж майже 1000-кілометрової лінії фронту, посилюючи свої позиції в той час, коли Сили оборони України все ще...

Удар під дих: Російський Туапсинський нафтопереробний завод зупинився після атаки безпілотників

субота, 18 травень 2024, 9:55

Пожежа, спричинена атакою українського безпілотника на російський Туапсинський нафтопереробний завод на узбережжі Чорного моря, призвела до екстреної зупинки заводу. Але є можливість досить швидко його перезапустити, пише Reuters з посиланням на два д...