Перший заступник Рябошапки подав у відставку, - ЗМІ

Зараз тимчасово виконуючим обов'язки генпрокурора Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака.

Віталій Касько. Фото: Главком.

Перший заступник генерального прокурора Віталій Касько подав у відставку, а тимчасово виконуючим обов'язки генпрокурора Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака. Про це повідомляє джерело ZN.UA в Офісі генпрокурора у п'ятницю, 6 березня, передають Патріоти України.

Напередодні на позачерговому засіданні Рада дала згоду на звільнення Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора. "За" проголосували 263 народних депутата. Нагадаємо, представники фракції "Слуга Народу", а також інші фракції та групи, в тому числі ОПЗЖ в повному складі, 3 березня зібрали необхідні для відставки Рябошапки підписи. Незабаром був зареєстрований законопроект про висловлення недовіри голові Офісу генпрокурора.

Профільний комітет рекомендував постанови до розгляду в залі Ради. Відставку Рябошапки пов'язують з непідписанням підозр Порошенку. За даними ЗМІ, дії Рябошапки дійсно викликали невдоволення президента Зеленського і остаточно спонукали останнього ініціювати заміну генпрокурора. Згідно з даними експерта StateWatch Олександра Леменова, ДБР підготувало проект підозри Петра Порошенка з грубими процесуальними помилками і незв'язним нагромадженням цитат із законів. Не підписавши підозри, Рябошапка фактично вберіг прокуратуру та керівництво держави від неминучої ганьби в судах. Раніше в якості альтернативи Рябошапці розглядалася кандидатура заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності Сергія Іонушаса.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...