Першими зайдуть військові: У Зеленського розповіли, як звільнять Крим

Українські політики надають пріоритет у звільненні Криму шляхом дипломатії, але використання військових елементів цілком ймовірне. Про це повідомила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева в інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

Представниця нагадала про стратегію деокупації та реінтеграції Криму, яку затвердили у 2021 році. У документі основним інструментом визволення Криму прописано дипломатичний шлях та дії України у гуманітарній, соціальній, військовій, міжнародній сферах.

"Основний інструмент деокупації — дипломатичний шлях. Але не тільки. Ми не виключали у стратегії та інші інструменти. Звичайно, після 24 лютого (день початку повномасштабної війни з Росією) багато що змінилося", — прокоментувала Ташева.

За її словами, стало очевидним, що першими на територію Криму зайдуть військові. "Тому використання військових елементів під час деокупації Криму точно буде. Основним інструментом все одно буде політика дипломатичного діалогу. Тому насамперед дипломатія, а також військові елементи", — зазначила Ташева. Процес звільнення Криму залежатиме від ситуації на фронті, на півдні, і як ЗСУ виганятимуть ворога з інших тимчасово окупованих територій, наголосила представник президента.

Визволення Криму — настрої на півострові після 24 лютого

Таміла Ташева заявила про сильну зміну в настроях людей після 24 лютого. Багато хто чекає на звільнення захоплених Росією територій. "Це одразу відчувається, коли починаєш спілкуватися як з переселенцями з Криму, так і з тими, хто там проживає. Всі розуміють, що після повномасштабного вторгнення повернення півострова значно прискориться. Хоча ніхто не каже, що це відбудеться прямо зараз", — сказала вона.

У Криму є й ті, хто боїться воєнного шляху повернення півострова. Є й проросійськи налаштовані та росіяни, які виїжджають із Криму. "Тому, що розуміють — щось відбувається і вони ці процеси не контролюють... Жодних компромісів ми не допустимо, торгувати своєю територією не будемо. Звільнимо абсолютно всі території", — резюмувала Ташева.

Вирішили пожартувати й назвалися ДРГ: На Бєлгородщині окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали з перевіркою

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:22

У Бєлгородській області окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали до них з перевіркою. Причиною стало те, що останні вирішили пожартувати й назвалися "ДРГ ЗСУ". Про це повідомляє Telegram-канал "Досье шпиона". "ДРГ зайшла в Бєлгородську область. Два ...

СБУ на Київщині затримала "блогерів", які знімали стріми про ЗСУ (фото)

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:53

Служба безпеки викрила на Київщині ще п’ятьох блогерів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, зокрема працювали на зрив мобілізації в Україні, передають Патріоти України. Як повідомляє пресслужба відомства, вони знімали провок...