Персонал теж примусили брати участь: Окупанти увірвалися до приміщень Запорізької АЕС, щоб зняти пропагандистський ролик

Російські окупанти з автоматами увірвалися до приміщень Запорізької атомної електростанції, які мають обмежений доступ, щоб зняти там пропагандистський ролик. Про це повідомляє Енергоатом, передають Патріоти України.

У компанії наголосили, що російські військові насильно змусили керівництво станції допустити відомого російського блогера-пропагандиста до блочного щита управління одного з енергоблоків атомної станції та інших приміщень з обмеженим доступом.

Разом із ним туди прийшли представник Росатому та озброєні військові. За даними Енергоатому, там вони хочуть влаштувати зйомки та змусити український персонал взяти участь у пропагандистських інтерв'ю. «Саме так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про одне з головних досягнень Росії у цій війні — успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора», — кажуть в Енергоатомі.

Інформацію про цей інцидент компанія обіцяє направити до міжнародних органів безпеки АЕС. В Енергоатомі також зазначають, що Запорізька АЕС залишається під їхнім керівництвом та надає електроенергію в українську енергомережу.

Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ) у середу, 29 червня, втратило зв’язок із Запорізькою атомною електростанцією.

МАГАТЕ не відвідувало Запорізьку АЕС із моменту її тимчасового захоплення російськими окупантами після початку повномасштабного вторгнення РФ. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі сказав, що готовий організувати та очолити міжнародну місію під керівництвом агентства на ЗАЕС.

Раніше Гроссі висловив стурбованість умовами, в яких працює персонал ЗАЕС, та вплив цих умов на безпеку станції. У НАЕК Енергоатом говорили, що єдиний прийнятний спосіб візиту представників МАГАТЕ для оцінки пошкодження ЗАЕС — це наполеглива позиція щодо виведення російських військ, танків, іншої важкої техніки та вивезення російської зброї та боєприпасів з території станції, а також політика тиску на Росію з вимогою звільнення Росії загарбників на її території та контролю над ЗАЕС українській стороні.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...