Перспектива ЗСУ: Raytheon вперше випустили ракету Stinger з пускової Javelin - у БПЛА не було шансів

Ракета Stinger позитивно зарекомендувала себе у чотирьох масштабних воєнних конфліктах.

Компанія Raytheon вперше успішно продемонструвала запуск ракети Stinger з легкої пускової установки Javelin (Lightweight Command Launch Unit – LWCLU) – у результаті ракета успішно вразила безпілотний літальний апарат, повідомляють Патріоти України.

Так, під час випробувань, що були проведені на базі ВПС США Еглін у Флориді, військові Національної гвардії Міссісіпі використали радарний симулятор Sentinel та систему командування й управління ППО ближньої зони (FAAD / C2) для відстеження БПЛА.

Потім навідник уразив безпілотний літальний апарат ракетою з безконтактним підривачем Stinger Block I. Можливість запускати ракету Stinger з пускової установки Javelin означає те, що військові зможуть уражати як повітряні, так і наземні цілі без необхідности носити з собою декілька пускових систем, кажуть у Raytheon.

"Оскільки LWCLU може протидіяти як наземним, так і повітряним загрозам, солдатам буде легше використовувати його у складних умовах. Він знижує навантаження, бо військовим не треба носити додаткове спорядження", – зазначає представник Raytheon.
Джерело: Defense Express

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...