Первісно суденця-камікадзе перетворили на потужні штурмові платформи прибережних баз та укріплень: Глава СБУ підтвердив, що дрони Sea Baby оснастили "Градами"

Ворог вже відчув міць нової зброї на дніпровських лиманах, отримавши удари з "надійного тилу", як гадали

Голова Служби безпеки України Василь Малюк підтвердив, що морські дрони Sea Baby оснащені реактивними системами залпового вогню (РСЗВ) "Град". Про це він сказав під час саміту фандрейзингової платформи United24 в четвер, 23 травня, передає пресслужба відомства.

"Оснащення морських дронів Sea Baby реактивними системами залпового вогню - це яскраве свідчення того, що Служба безпеки України щодня вдосконалюється, щоб впроваджувати кращі військово-технологічні рішення для знищення ворога", - сказав очільник СБУ.

Малюк зазначив, що сьогодні бійці СБУ адаптують різні види озброєння до безпілотників. "Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося", - зазначив він.

За його словами, вперше СБУ використала дрон Sea Baby, оснащений РСЗВ "Град", у грудні 2023 року.

Заяві передувало фактичне розкриття таємниці нових спроможностей невеличкого морського дорогу. Так, напередодні стало відомо, що Sea Baby у ході спільної операції СБУ з ВМСУ ефективно відпрацював з моря по позиціям росіян на Кінбурнській косі.

Дрони Sea Baby - це багатоцільові платформи, на які СБУ ставить додаткове озброєння для виконання різних завдань. Серед іншого дрон ефективно виконує дистанційне мінування. І, за словами голови СБУ, таким чином було вражено вже чотири російські кораблі.

У СІЗО Ростова-на-Дону ув'язнені ІДІЛівці з Північного Кавказу захопили у заручники своїх тюремників

неділя, 16 червень 2024, 12:34

Терористи вимагають машину, зброю та можливість виїхати з ізолятора. У слідчому ізоляторі (СІЗО) Ростова ув'язнені захопили в заручники двох наглядачів. Про це 16 червня повідомляють росЗМІ. . За даними Федеральної служби виконання покарань РФ, обвину...

Перетворили на брухт: Львівські прикордонники здійснили подвійне ураження техніки окупантів біля Вовчанська (відео)

неділя, 16 червень 2024, 11:53

Бійці прикордонної комендатури "Шквал" разом із військовослужбовцями інших підрозділів Сил оборони дають відсіч окупаційним військам на Харківщині. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України, передають Патріоти України...