Петр Павел дозволив громадянам Чехії долучитися до лав ЗСУ

Президент Чехії Петр Павел дозволив долучитися до лав Збройних сил України 20 чеським громадянам. Про це повідомляє Czech Radio, передають Патріоти України.

Повідомляється, що водночас чеський президент відхилив 56 заявок на підставі рекомендацій міністерств оборони та внутрішніх справ. Причиною відхилення заяв про допуск до служби у ЗСУ стала невідповідність претендентів поставленим критеріям.

Видання зазначило, що попередній президент Чехії Мілош Земан після початку повномасштабного вторгнення видав громадянам країни 132 дозволи приєднатися до Збройних сил України.

Нагадаємо, президент Петр Павел заявив, що Чехія шукає боєприпаси та озброєння для якнайшвидшого постачання Україні по всьому світу, зокрема, є можливість постачання 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм із третіх країн протягом тижнів – у разі отримання необхідного фінансування.

До слова, президент Чехії вважає, що «конфлікт в Україні не закінчиться швидко, оскільки ні Росія, ні Україна не здатні досягти поставленої мети». За його словами, російський диктатор Володимир Путін після очікуваного переобрання буде намагатися досягти хоча б часткових цілей - повного контролю над окупованими територіями, особливо над Донбасом.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...