Петро ​Порошенко розповів, що чекає на Україну за президенства Байдена

Голова партії “Європейська солідарність” і колишній президент України Петро Порошенко висловив свою думку про нового президента США Джо Байдена, зазначають Патріоти України .

“Президентство Байдена відкриває для України нові і дуже широкі можливості для відновлення територіальної цілісності і зміцнення нашого суверенітету. Немає жодних сумнівів, що новий лідер США буде надійним союзником України на цьому шляху”, – написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що має обґрунтовану надію на те, що Вашингтон знайде можливість для залучення до тієї роботи, яка вже ведеться на різних майданчиках і форматах, включаючи нормандський. Глава “ЄС” додав, що у нашої країни є шанс на зміцнення солідарності з НАТО на основі принципу “нічого про Україну без України”.

“Шанс на повернення теми України у перелік пріоритетів світового порядку денного. Шанс на підтримку амбіцій України щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Об’єктивно ключовим етапом на цьому шляху має стати отримання Плану дій щодо членства в НАТО, який, як не крути, є необхідним кроком на шляху членства в Альянсі”, – підкреслив Порошенко.

Він заявив, що вимагає в української влади ставити це питання на порядок денний, оскільки крім нашої країни це питання ніхто не підніме. Політик акцентував, що слід також зміцнювати безпечний альянс із США і не втрачати можливості отримати оборонне летальне озброєння, яке необхідне для боротьби з РФ на землі, в повітрі і на морі.

Порошенко зазначив, що Україна спільно з США повинна добуватися посилення санкцій проти Росії, тому що вони допомагають утримувати агресора за столом переговорів і не допустити нових військових авантюр проти України.

Він підкреслив, що найближчим часом президент Володимир Зеленський повинен відвідати Вашингтон для особистої зустрічі з Байденом, оскільки довіра між лідерами держав особливо важлива. При цьому Порошенко додав, що главу Білого дому будуть раді бачити і в Києві.

“Президент України мав би одним із перших переговорити з Байденом по телефону. Нагадаю, що в 2016 році розмову з тодішнім новообраним президентом Трампом ми організували буквально за кілька днів після виборів”, – заявив політик.

Він також запевнив, що “своїми каналами сприяє, щоб і тепер розмова між президентами України та США відбулася якнайшвидше”. На думку Порошенка, зміцнення стратегічного партнерства з США цього року для України є головним зовнішньополітичним завданням.

“Але треба розуміти, що нова американська адміністрація готова допомагати Україні настільки, наскільки українська влада готова продовжувати реформи, а не імітувати їх”, – підсумував він.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...