Петро Порошенко звільнив командувача Національної гвардії України

Юрій Аллеров заявив, що рішення про звільнення було його ініціативою.

Юрій Аллеров. Фото: Українська правда.

Президент Петро Порошенко звільнив командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. Про це йдеться в Указі номер 196 від 7 травня 2019 року, передають Патріоти України.

Іншим своїм Указом Глава держави призначив виконуючим обов’язки командувача Національної Гвардії Миколу Балана. Згідно Статті 7 Закону «Про Національну гвардію України» командувач НГУ призначається та звільняється на посаду Президентом України за поданням Міністра внутрішніх справ.

Юрій Аллеров повідомив "Громадському", що рішення про звільнення було його ініціативою. Напередодні він написав заяву про відставку. "Я подав у відставку за сімейними обставинами, він (Петро Порошенко – ред.) її задовільнив", – сказав Аллеров.

Аллеров додав, що готовий продовжувати працювати на цій посаді, якщо його призначить Володимир Зеленський. Однак наразі він буде звільнений згідно з законом.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...