"Певну кількість людей ми не змогли забрати": Комбриг 72-ї ОМБр розповів про вихід із Вугледара

Під час виходу із Вугледара Донецької області 72-га механізована бригади імені Чорних Запорожців не змогла евакуювати усіх поранених військових. Про це повідомив новий командир 72 механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яка захищала Вугледар, Олександр Охріменко в інтерв'ю Главком, передають Патріоти України.

"Об’єктивно під час таких активних бойових дій неможливо з повною упевненістю сказати, що вдалося вивести всі 100% поранених. Евакуація здійснювалася. Частину поранених ми змогли евакуювати засобами медичних підрозділів, застосували бойові машини піхоти підрозділів, які були призначені для допомоги в евакуації. Але, на жаль, певну кількість людей ми не змогли забрати. Під вогнем противника групи евакуації, які виходили, інколи навіть не могли вийти до точки евакуації, точки зустрічі. Під час маневреної оборони та виходу з боєм справді не вдалося евакуювати всіх", - сказав полковник.

Він відмовився називати кількість, яку не вдалося забрати із міста, але заперечив заяви російських воєнкорів. "Я не буду називати цифри, бо нам важливий і цінний кожен солдат, але це не та кількість, про яку говорять воєнкори противника, вони перебільшують в рази", - додав Охріменко.

"У Лукашенка - букет хвороб. Він постійно на ліках, їх колють у живіт", - Цепкало

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:55

Білоруський опозиціонер Валерій Цепкало в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів, що Олександр Лукашенко, який називає себе президентом Білорусі, серйозно хворий, передають Патріоти України. "Ви бачите, що людина [Лукашенко...

Маховик терору набере обертів? У Росії десятки ветеранів війни стануть мерами і губернаторами, - ISW

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:40

Кремль планує до 2026 року призначити на керівні посади десятки ветеранів російсько-української війни, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). За даними російських джерел, Кремль прагне значно збільшити кількіст...