П’яним накричав на жінку і побився в барі: Соратнику Орбана довелося скласти мандат євродепутата

Балаж Дьорффі, депутат Європейського парламенту від партії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана "Фідес", у п’ятницю 23 серпня оголосив про складання мандата після інциденту напідпитку напередодні. Про це сам Дьорффі повідомив у Facebook, передають Патріоти України.

Угорський політик сказав, що увечері в четвер, 22 серпня, "вплутався у п’яну суперечку із жінкою, яка (суперечка), на жаль, переросла в насильство". "Хоча я, на жаль, не пам'ятаю, що сталося, те, що я зробив, було неприйнятним. Після того, що я зробив, мені немає місця в публічному житті. Тому я подаю у відставку з усіх своїх публічних посад і виходжу з "Фідес". Це найменше, що я можу зробити в цій ситуації", – додав він.

Окрім мандата євродепутата, політик також залишив посаду президента Угорської сільськогосподарської палати, яку очолював з 2013 року. У "Фідес" підтвердили звільнення Дьорффі, наголосивши, що поведінці євродепутата "немає виправдання", а партія "не терпить насильства, особливо щодо жінок!"

Хоча публічно сторони не уточнювали подробиць інциденту, угорські ЗМІ стверджують, що Дьорффі під час вечірки в одному з барів Будапешта напідпитку накричав на жінку, на що її товариші відреагували бійкою.

На місце події довелось викликати поліцію, одному з учасників бійки знадобилась допомога медиків. Дьорффі фігурує в розслідуванні, яке за фактом інциденту почала Центральна головна слідча прокуратура Угорщини.

Балаж Дьорффі став депутатом Європарламенту від "Фідес" у червні після 14 років роботи в парламенті Угорщини. Зазначимо, що це не перший випадок, коли євродепутати від партії Орбана потрапляють у подібні скандали.

Говорили про новий пакет допомоги: Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

п’ятниця, 23 серпень 2024, 22:02

У п’ятницю, 23 серпня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Напередодні Дня Незалежності глави держав обговорили новий пакет допомоги для України, передають Патріоти України. «Завтра, коли укр...

Єрмак розповів, чому індійський прем'єр Моді вирішив приїхати в Україну

п’ятниця, 23 серпень 2024, 21:54

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді ухвалив рішення відвідати Україну після того, як Російська Федерація вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, передають Патріот...