П'ять провідних союзників України в НАТО провели переговори щодо посилення підтримки нашої держави через зростання російської загрози

Міністерства оборони п’яти країн НАТО провели переговори щодо ситуації довкола України, а також потенційних можливостей її підтримки в сфері безпеки й оборони через посилення агресії Росії.

Зустріч пройшла онлайн 7 квітня, між очільниками й представниками відомств США, Британії, Канади, Литви та Польщі. Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому за результатами обговорень.

"Лідери підтвердили тверду підтримку суверенітету, територіальній цілісності та євроатлантичним прагненням України й обговорили занепокоєння у зв’язку з посиленнями військової активності РФ у регіоні", – зазначили в американському оборонному відомстві.

Водночас наголошується, що сторони підтвердили наміри провести навчання та забезпечити підтримку Україні з метою посилення оборонних можливостей її Збройних сил (ЗСУ). А також досягнення прогресу в питаннях оперативної сумісності з НАТО.

Ініціатором цієї зустрічі став британський державний секретар із оборонних питань Бен Уоллес.

Нагадаємо, 6 квітня президент України Володимир Зеленський обговорив із генcеком НАТО Єнсом Столтенбергом загострення безпекової ситуації на Донбасі. За словами гаранта, вступ до Альянсу зможе зупинити військову агресію Росії.

А Литва збирається запропонувати союзникам із НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ). Він дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу, що стане сигналом для РФ.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...