П'ять років тому творили історію разом: Порошенко провів телефонну розмову із Вселенським Патріархом Варфоломієм

П’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко провів телефонну розмову із Вселенським Патріархом Варфоломієм, зазначають Патріоти України.

Його Всесвятість привітав п’ятого Президента із річницею Об’єднавчого собору і наголосив, що собор був важливою віхою для процесу творення Автокефальної Православної Церкви України. Патріарх Варфоломій підкреслив вирішальну роль Петра Порошенка для об’єднання ПЦУ та зусилля у процесі утвердження помісної Православної Церкви України.

"Саме ви дали сміливість це зробити", – сказав Варфоломій.

Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху за Томос про автокефалію, а також за величезну турботу і підтримку віковічних прагнень українського народу до здобуття власної незалежної Церкви.

Петро Порошенко та Вселенський Патріарх також обговорили подальші кроки для розбудови ПЦУ. Його Всесвятість запросив п’ятого Президента у новому році відвідати резиденцію Вселенського Патріарха на Фанарі.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...