П'ята колона на чолі з ЗаЖОП наступає: КСУ отримав звернення з ВР скасувати амністію учасників Майдану

Народні депутати просять Конституційний суд скасувати закон, яким забороняється кримінальне переслідування учасників Майдану. Звернення ініціювали депутати "Опозиційної платформи - За життя", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба КСУ.

Повідомляється, що сьогодні до КСУ надійшло подання 50 народних депутатів. Вони просять перевірити закон про амністію учасників Майдану на відповідність Конституції України.

"Автори клопотання просять суд визнати оспорюваний закон таким, що не відповідає Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, звернення ініціювали депутати від ОПЗЖ, під ним також стоять підписи позафракційних і представників інших фракцій. Даний закон забороняє притягати активістів до кримінальної відповідальності. Противники Майдану вважають, що це заважає встановленню винних у вбивствах силовиків.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...