П'ята колона в паніці: У Медведчука вимагають притягти до кримінальної відповідальності нардепа Висоцького, за начебто заклик підірвати один з його телеканалів

Телеканал "112 Україна" вважає неприпустимим і таким, що розпалює ворожнечу, висловлювання депутата Сергія Висоцького, який закликав розстріляти канали "112 Україна" і NewsOne із ПТКР. Про це йдеться на на сайті телеканалу "112 Україна", зазначають Патріоти України.

"До цих медіа треба ставитися як до танка, який необхідно підбити з ПТКР, тобто закрити", - заявив Висоцький в ефірі телеканалу "Прямий".

Нагадаємо, по будівлі телеканалу вже стріляли з гранатомета, внаслідок чого було відкрито кримінальне провадження за статтею "Терористичний акт". На щастя, внаслідок теракту 13 липня ніхто зі співробітників телеканалу не постраждав. Однак протитанкова керована ракета (ПТКР) — засіб для ураження танків та інших броньованих цілей – набагато більш потужна зброя, використання якої може призвести до численних людських жертв.

Телеканал вважає неприпустимими будь-які погрози на адресу журналістів та вимагає притягнути Висоцького до кримінальної відповідальності.

Генеральний директор "112 Україна" Єгор Бенкендорф
"На жаль, влада не зреагувала належним чином на теракт 13 липня, що спричинило нові погрози на адресу журналістів.

Отже, я знову повторю своє звернення до Офісу президента України, Кабінету міністрів, особисто до міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора і Служби безпеки України з вимогою негайно засудити злочинні дії щодо "112 Україна". Ви повинні чітко й рішуче сказати: "В Україні не можна використовувати силу щодо ЗМІ".

З тривогою констатую ескалацію тиску на телеканал, що триває не перший рік. Сподіваюся, що нова влада знайде в собі сили зберегти свободу слова, припинити тиск і забезпечити право журналістів на професію", - заявив генеральний директор "112 Україна" Єгор Бенкендорф.

Заяву депутата Висоцького вже засудили в Національній спілці журналістів України. Так, голова НСЖУ Сергій Томіленко заявив: "Це ворожнеча, за яку передбачено кримінальну відповідальність. А політичну відповідальність за свою "екстрариторику" для пана Висоцького вже настала: у новому парламенті його не буде. Так само, як і політсили, від якої обирався цей колишній журналіст". (До Ради VIII скликання Висоцький обрався від партії "Народний фронт", а до Ради ІХ скликання – від "Європейської солідарності" Петра Порошенка, однак не був обраний, – ред.).

Нагадаємо, обстріл будівлі телеканалу "112 Україна" 13 липня засудили ряд міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ, Рада Європи, Міжнародна федерація журналістів. В Організації наголосили, що ще до обстрілу деякі співробітники "112 Україна" отримували повідомлення з погрозами, які було проігноровано правоохоронцями. "Це неприпустимий акт залякування, який міг призвести до серйозних наслідків", – заявили в ОБСЄ.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...