Під Авдіївкою росіяни вбивають своїх поранених: Українські військові знають, хто це робить

Росіяни розстрілюють своїх поранених і наразі Сили оборони України вже знають і фіксують, хто це робить, щоб надалі інформація поповнила кримінальні справи. Про це повідомив офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі телемарафону "Єдиних новин", інформуючи про ситуацію на ділянці фронту на Авдіївському напрямку, що обороняє військове з'єднання, передають Патріоти України.

"Протиник постійно веде спроби штурму. Всі спроби невдалі. Ми їх гідно зустрічаємо і вони повертаються назад. Ну, хто може повертати. Хто не може, залишаються. І є випадки, зафіксовані, коли вони своїх поранених пристрілюють. Самі пристрілюють. Є перехвати. Точно знаємо хто, як. Я думаю, що це колись піде у кримінальні справи. Своїх поранених вони стріляють і це в них якась манія. Тобто гасла, які вони пропагують і те, що насправді відбувається, - це дуже різні речі", – сказав Цехоцький.

На запитання, чи стали росіяни частіше задаватися у полон, оскільки, скоріш за все, інформація про розстріли своїми ж до них доходить, Цехоцький відповів: "Авжеж".

"Інформація рано чи пізно до них доходить і це впливає. Коли ми ставимось до полонених як до полонених, вони це теж знають. І деякі росіяни у полоні живуть краще, ніж у себе вдома, ніколи в таких умовах не жили. Це у комплексі дає свій результат ", – підкреслив офіцер.

Щодо ситуацію на ділянці фронту він повідомив, що обстріли ворога не припиняються - "це йде стабільно". "Трохи уповільнилось використання дронів, тому що морози впливають на тривалість їхнього перебування у відкриому просторі. Але мінометні, артилерійські обстріли продовжуються. І піхотні штурми малими групами теж є. І вдень і вночі не дають намі розслабитись, навіть в морози. Але ми їх зустрічаємо і готові до будь –якого розвитку подій", - запевнив Цехоцький.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...