Під час маневрів "Запад-2021" Росія вперше використала ударний дрон "Ласточка" (відео)

Росія застосувала на «Запад-2021» ударний дрон «Ласточка»

На нещодавніх навчаннях «Запад-2021» Росія вперше застосувала ударний дрон з комплексу «Ласточка», повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

У залежності від потреби безпілотний апарат споряджається уламковою або кумулятивною бойовими частинами.

Застосування обох типів відпрацювали на цьогорічних маневрах.

«Ударні безпілотні літальні апарати з комплексу «Ласточка» нанесли вогневе ураження по відкрито розташованій живій силі та знищили броньовану ціль умовного противника уламковими та кумулятивними боєприпасами», – заявили у оборонному відомстві Росії.

Ударний дрон запускається з наземної катапульти.

Тактико-технічні характеристики комплексу не озвучуються, раніше про його розробку також не повідомлялось.

На навчаннях «Запад-2021» російські військові вперше почали використовувати розвідувальні безпілотники «Форпост» як ударні.

Безпілотний літальний апарат скинув дві авіаційні бомби КАБ-20 по наземним цілям, щоправда момент ураження не показаний.

Фактично, мова йде про нову модифікацію дрона – «Форпост-Р», яка спеціально була розроблена для того, щоб перетворити багатоцільовий розвідувальний безпілотник в бойову одиницю.

Оригінальний БПЛА «Форпост» є ліцензійною копією ізраїльського БПЛА Searcher. У базовій версії комплекс «Форпост» включає в себе три БПЛА і наземну станцію управління. Маса одного безпілотника становить 500 кг. Він здатний здійснювати розвідку на висотах до 5 км протягом 16 годин на видаленні до 400 км.

Російський ударний БПЛА «Орион-е». Серпень 2021. Фото: ЗМІ РФ

Також на навчаннях «Запад-2021» на полігоні Муліно в складі розвідувального вогневого комплексу були задіяні безпілотні літальні апарати «Иноходец» («Орион») та «Орлан-10».

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...