Під час нового обміну полоненими Росії видали українського письменника, звинуваченого в держзраді

У межах великого обміну полоненими, який відбувся 25 травня, Росії видали підозрюваного в державній зраді київського письменника, пропагандиста "русского мира" Яна Таксюра. Про це повідомило російське пропагандистське агентство "РИА Новости", передають Патріоти України.

За словами джерела агентства, 70-річний Таксюр уже в Луганську, скоро буде в Москві. Також "РИА Новости" опублікувало відео з письменником. Сайт "Союз православних журналістів" повідомив, що 24 травня Шевченківський суд Києва засудив Таксюра до 12 років позбавлення волі за статтею "державна зрада".

25 травня провели обмін військовополоненими між Україною і РФ. Україна повернула додому 106 військовослужбовців, які потрапили в полон на бахмутському напрямку.

Таксюр відомий своїми проросійськими поглядами, пише видання "Новинарня". У 1993–2010 роках працював у газеті "Київські відомості", де очолював "Клуб Голохвастова". Він є автором вірша-фейка, який приписують Тарасові Шевченку: "Отак подивишся здаля / На москаля, / І ніби справді він людина…".

2017 року дістав орден Нестора Літописця II ступеня від митрополита так званої УПЦ Московського патріархату Онуфрія. Останніми роками дуже лобіював інтереси Російської православної церкви й поширював кремлівські наративи, зокрема про "фашизм" в Україні. 10 березня 2022 року Таксюра затримали співробітники СБУ.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...