Під час церемонії відкриття ЧЄ з важкої атлетики: У Вірменії підпалили прапор Азербайджану (відео)

Гучний міжнародний скандал трапився на церемонії відкриття чемпіонату Європи-2023 з важкої атлетики в Єревані (Вірменія), інформують Патріоти України.

Під час представлення країн-учасниць змагань на сцену винесли прапор Азербайджану. У цей момент невідомий чоловік вибіг із зали, схопив прапор та підпалив його, після чого кинувся тікати.

Порушника затримала служба охорони. ЗМІ повідомляють, що ним виявився дизайнер Арам Ніколян. Його доправили до відділку поліції. Міністерство закордонних справ Азербайджану вже відреагувало на кричущий інцидент.

"Засуджуємо спалення національного прапора Азербайджану на церемонії відкриття чемпіонату Європи з важкої атлетики у Вірменії. Викликає стурбованість той факт, що організатори не вжили жодних заходів безпеки проти подібних акцій ненависті. Винних повинні належним чином покарати", – написав у Twitter спікер МЗС Азербайджану Айхан Гаджізаде.

На турнірі в Єревані повинні були виступити чотири азербайджанські спортсмени. Однак після скандального інциденту Азербайджан вирішив достроково відкликати свою делегація з турніру.

"В умовах, що панують у Вірменії, в атмосфері ненависті, нездатності забезпечити безпеку, а також через психологічний тиск нормальна участь азербайджанських спортсменів у змаганнях неможлива. Враховуючи усе це, було ухвалено рішення про повернення азербайджанських спортсменів на батьківщину.

Наша команда повертається до Азербайджану. Вірменія повинна забезпечити її безпечне повернення", – повідомив очільник пресслужби Федерації важкої атлетики Азербайджану Кянан Масталієв виданню Report.az.

Чемпіонат Європи-2023 з важкої атлетики відбудеться від 15-го до 23 квітня у Єревані. Загалом на турнірі розіграють по 10 комплектів нагород у чоловіків та жінок. Збірну України на континентальній першості з важкої атлетики представлять 17 спортсменів – п'ять чоловіків і 12 жінок.

"Я вкотре підтверджу свою головну версію": Черник оцінив, чи здатна РФ розпочати наступ на Сумщину

середа, 15 травень 2024, 6:48

РФ цілком може почати ще один новий наступ зі свого кордону в напрямку Сумщини, як раніше вони це зробили у Харківській області. Так вважає полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник. "Цілком можливо, чому ні. Загалом вздовж...

"Цей наступ створив вал інформаційного потоку": Світан оцінив, чи спробують окупанти захопити Харків

середа, 15 травень 2024, 6:22

Наступ росіян на Харківщині був підготовлений поспіхом, російські окупанти не встигли як слід підготувати сили. Про це в ефірі 24 Каналу сказав військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами,...