Під "дахом" у Шольца? У Німеччині любителі Росії збирають гроші для армії окупантів, - Reuters

У Німеччині група проросійських активістів пожертвувала гроші на потреби російської армії, що воює в Україні. Гроші пішли на закупівлю військового спорядження, передають Патріоти України.

За даними журналістів, подружжя Олени Колбаснікової і Макса Шлунда, що проживають в Німеччині, збирають пожертвування симпатиків Росії і віддають їх на потреби російської армії. Як мінімум один такий епізод став відомий редакції агентства.

Так, наприкінці минулого року подружжя особисто відвідало Росію, де передало на потреби російської армії 500 євро, зібраних за участю інших "співчуваючих". На ці гроші були закуплені засоби зв'язку (рації, навушники тощо) для 42-ї мотострілецької дивізії.

Відзначається, що Колбаснікова і Шлунд мають зв'язки з російською державою і російськими організаціями, що потрапили під санкції. Німецьке відділення "Росспівробітництва" одного разу навіть виділило їм квитки для поїздки в Москву на конференцію, де виступав президент Росії Володимир Путін.

Про те, що подружжя жертвує гроші на російську армію, журналісти дізналися із закритої групи в WhatsApp, де Колбаснікова сама написала про це своїм однодумцям :

"Ми перерахували 500 євро для 42-ї мотострілецької дивізії Російської Федерації на купівлю радіоприймачів, навушників і радіотелефонів", – написала вона.

Видання зазначає, що європейські санкції забороняють постачання в РФ товарів для військових, включаючи засоби зв'язку. За порушення санкцій у Німеччині передбачено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Коментувати свої дії для журналістів подружжя відмовилося.

"Наш адвокат дасть вам відповідь. А ще ви відповісте за свою брехню і провокації", – заявила Колбаснікова, забувши при цьому повідомити ім'я адвоката.

Макс Шлунд був ще агресивнішим:

"Та пішов ти, ідіот", - написав він у відповідь на запит журналіста.

Профільні відомства в Німеччині також відмовилися коментувати діяльність групи активістів, очолюваної Колбасніковою і Шлундом.

Журналісти з'ясували, що Шлунд – колишній російський військовий, переїхав до Німеччини в 2012 році. Колбаснікова - родом з України і переїхала до Німеччини, щоб працювати медсестрою. Разом вони проводять у Німеччині акції на підтримку російської агресії проти України.

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...