Під катком санкцій: Російська мережа спортивних магазинів закриває бізнес у Польщі

Російська мережа спортивних магазинів "Спортмастер" змушена закрити свою мережу Go Sport в Польщі через санкції. Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Зазначається, що російська група купила мережу Go Sport у 2019 році орієнтовно за 40 млн дол. У березні, після початку вторгнення РФ в Україну, головна структура російської мережі - Sportmaster Operations Ltd. (зареєстрована у Сінгапурі) оголосила про плани продати Go Sport.

На початку травня, за даними польського видання Wprost.pl, управління конкуренції та захисту прав споживачів Польщі (UOKiK) навіть схвалило продаж Go Sport структурі британської Sports Direct. Але, як розповіли співрозмовники "Комерсанта", угода так і не відбулася.

Польща у квітні внесла Go Sport до санкційного списку разом з 35 компаніями з Росії та Білорусі. У результаті рахунки ритейлера в Польщі було заблоковано, 25 точок продажу та інтернет-магазин закрилися.

За даними польської Puls Biznesu, Go Sport вже подала заяву про банкрутство. Гендиректор "Infoline-Аналітики" Михайло Бурмістров вважає, що мережа Go Sport неприваблива для покупців, оскільки зупинка продажу на кілька місяців через санкції могла спричинити проблеми з обов'язковими платежами.

Малоймовірною він вважає і передачу компанії місцевому топ-менеджменту, тому що "для відновлення роботи магазинів будуть потрібні інвестиції, залучити які команді буде дуже складно".

За словами партнера One Story Ольги Сумишевської, мережа Go Sport була збитковою, не встигла зайняти суттєву частку у загальній структурі "Спортмастера" і її закриття навряд чи вплине на бізнес групи.

Під польські та європейські санкції потрапили й інші російські компанії, у результаті Wildberries мільярдера Тетяни Бакальчук та Faberlic депутата Держдуми Олексія Нечаєва вже закрили свої підрозділи в ЄС та Польщі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...