Під крики "Ганьба": Рада призначила Шкарлета міністром освіти

У четвер, 17 грудня, Верховна Рада України затвердила кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти та науки, передають Патріоти України.

За відповідну постанову проголосували 226 нардепів під час пленарного засідання. Трансляція велася на YouTube-каналі парламенту. Раніше Шкарлет був виконувачем обов'язків очільника Міносвіти.

Нагадаємо, на зазначену посаду він був призначений 25 червня рішенням Кабінету міністрів. При цьому Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримував його кандидатуру.

Хто такий Сергій Шкарлет?

Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. У 2010 році він очолив Чернігівський національний технологічний університет і став наймолодшим ректором в країні.

Показово, що Шкарлет балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів". Більш того, в 2010 році в інтерв'ю він публічно заявив про свою підтримку нині експрезидента-утікача Віктора Януковича.

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...

"Пропаганда у них працює, мізки промиваються": У ЗСУ розповіли про тактику військ РФ під Бахмутом

понеділок, 6 травень 2024, 13:45

Окупаційні війська Росії не припиняють спроб штурмувати українські позиції на Бахмутському напрямку фронту. Водночас в механізовані атаки ворог більше йде піхотою, аніж бронетехнікою. До того ж йдеться не тільки про новоспечених "мобіків", а й більш до...