"Під пальмами ОАЕ ніхто не запитує, звідки гроші": ЗМІ назвали імена нардепів від ОПЗЖ, які перебралися в Дубай

Частина депутатів забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя" після початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу виїхали за межі країни. Тільки вирушили вони чомусь не в свою улюблену Росію, а в Об'єднані Арабські Емірати, передають Патріоти України.

Так, в Дубай вже перебралися нардепи від ОПЗЖ Наталія Королевська, Вадим Столар та Суто Мамаян. Про це йдеться у розслідуванні українських журналістів.Журналісти з'ясували, що в Дубаї оселилися депутати від ОПЗЖ Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, Вадим Столар, часто прилітає в гості депутат Суто Мамоян.

Зокрема, останнього бачили у найбільшому у світі торговому центрі Dubai Mall 7 січня. Там, стверджують автори розслідування, Мамоян нібито намагається вирішити проблеми великої букмекерської компанії, де він хоче отримати посередництво між владою та власниками. Джерела, на які посилаються журналісти, переконують, що в Дубай Мамоян літає для зустрічей з власниками.

Перевагу сонячному Дубаю перед російською Сизранню чи Урюпінськом віддав також нардеп Столар. Напередодні Нового року його помітили в Дубай у російському ресторані Suvoroff. Як встановили журналісти, цей український нардеп вже оформив водійське посвідчення в ОАЕ. Це можуть зробити лише резиденти ОАЕ. Відтак, Столар вочевидь збирається жити в цій країні.

Однак після новорічних свят Столар повернувся в Україну - а виїхати назад вже не зміг. За інформацією розслідувачів, наразі він веде перемовини з представниками влади, щоб отримати дозвіл на виїзд з країни" Королевська, стверджують автори розслідування, разом із сім'єю проживає у Дубаї в Address Beach Resort.

Ще 17 жовтня Королевську з чоловіком Юрєю Солодом помітили в офісі найбільшого забудовника Дубая Emaar. За даними джерел, з якими контактували автори розслідування, тоді сімейство нардепів придбало нерухомості на понад 10 мільйонів доларів.

При цьому, за даними української розвідки, Королевська була серед тих, кому кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні і чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу.

У Дубаї вдалося зафіксувати і старшого сина Королевської та Солода Ростислава. У 2020 році тоді 19-річний Солод-молодший став депутатом від ОПЗЖ у Краматорській міській раді. "У Дубаї українські ВІПи почуваються захищено, бо в ЄС діє фінансовий моніторинг, а під пальмами ОАЕ ніхто не запитує звідки гроші", - резюмують автори розслідування.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...