Під прицілом - носії "Калібрів": Як вплине на фронт постачання Україні ракет Storm Shadow

Кілька днів тому Велика Британія офіційно підтвердила, що передала Україні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow. Завдяки новому потенціалу українські війська отримали можливість завдавати високоточних ударів углиб окупованої території, передають Патріоти України.

Під прицілом тепер опинилися російські склади боєприпасів, командні пункти та інші важливі об'єкти ворога, які раніше були недосяжні для ЗСУ. Про це заявив науковий співробітник Atlantic Council, видавець журналів Business Ukraine та Lviv Today Пітер Дікінсон, повідомляє видання NV.

За словами експерта, під потенційним ударом ракет Storm Shadow можуть опинитися, зокрема, кораблі Чорноморського флоту рф, які базуються у тимчасово окупованому Криму.

Дікінсон підкреслив, що раніше російський флот перебував поза досяжністю більшості українських озброєнь, однак із отриманням ракет Storm Shadow ситуація змінилася.

Науковий співробітник Atlantic Council зазначив, що Британія прийняла рішення про передачу Storm Shadow після того, як країна-агресор продовжила вчиняти воєнні злочини шляхом завдання ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. А кораблі Чорноморського флоту рф, озброєні крилатими ракетами «Калібр», відіграли ключову роль у бомбардуваннях України.

Також аналітик упевнений, що рішення Великобританії підштовхне інші країни Заходу до передачі Україні зброї великої дальності. Дікінсон наголосив, що до цього часу США та інші союзники України не бажали постачати країні ракети далекого радіусу дії. Такі рішення на Заході аргументували тим, що це може спричинити небезпечну ескалацію конфлікту. Однак міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив протилежне. Він зазначив, що рішення про передачу ракет Storm Shadow було вивіреним та пропорційним ескалації з боку рф.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...