Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України.

Російські безпілотники намагалися обійти засоби протиповітряної оборони, рухаючись над річками, балками та іншими важкодоступними ділянками.

"Намагалися обходити Івано-Франківськ і атакувати місто з різних сторін (з півночі, півдня), йшли шеренгою, щоб складніше було їх уразити. Протягом тривоги вони використовували то групи, то окремі дрони, намагалися максимально заплутати свій слід", – зазначив Євлаш. Речник наголосив, що, попри таку тактику, Силам оборони вдалося ліквідувати всі безпілотні апарати ворога.

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...

Чи має пакет допомоги США засоби від КАБів: Військовий експерт вказав на важливий нюанс

середа, 1 травень 2024, 17:49

Військова допомога Україні від союзників, зокрема пакет допомоги від США, формується з урахуванням побажань Генерального штабу ЗСУ. Серед засобів, які українська армія отримає завдяки ухваленню рішення про виділення 61 мільярда доларів, можуть бути і з...