Під річницю початку війни РФ може почати вторгнення на двох напрямках: Резніков назвав небезпечні місця та атакуючі сили ворога

Міністр оборони Олексій Резніков закликав до нової військової допомоги Україні з боку країн НАТО, адже очікує наступу Росії на сході чи на півдні. Він вважає, що Росія може пов'язати новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення. Про це Резніков заявив в інтерв'ю BFMTV.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни. – ред.) живуть символікою, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого…Ми не недооцінюємо нашого ворога", – сказав міністр.

Резніков заявив про "500 тисяч російських солдатів", мобілізованих Кремлем.

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", – пояснив міністр оборони.

На думку Резнікова, збройні сили РФ "можуть здійснити наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь".

Це сценарій, до якого готується Київ і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

"Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше. Тому потрібна зброя для стримування ворога, адже все на війні вирішує ініціатива", – додав Резніков.

Також він подякував Франції за відправку 12 нових гармат "Цезар". І наголосив на необхідності швидкого отримання Україною "повітряних засобів".

Резніков попросив навчати українських пілотів на літаках, які, ймовірно, нададуть країни-союзниці.


"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...