Під тиском доказів: Іран офіційно визнав, що збив український літак

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times

У субота вранці про це оголосили іранські військові. За їх словами, це трапилось помилково через те, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази.

Як йдеться в заяві, літак "прийняв положення і висоту ворожої цілі", коли наблизився до бази іранського Корпусу вартових Ісламської революції (елітний військовий підрозділ – ред). Саме в цих умовах "через людську помилку" літак "потрапив під обстріл".

"Сумний день. Попередні висновки внутрішніх розслідувань збройних сил: людська помилка у часи кризи, спричиненої авантюризмом США, призвела до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народові, сім’ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – написав міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф у Twitter.

Президент Ірану Хасан Рухані назвав "великою трагедією" катастрофу літака "Міжнародних авіаліній України".

"Внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що, на жаль, ракети, випущені через людську помилку, призвели до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей. Слідство продовжується, щоб розібратися з цією великою трагедією і помилкою, яку неможливо простити", - написав Рухані.

"Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю трагічну помилку. Мої думки і молитви з усіма сім'ями, які перебувають у траурі. Я висловлюю щирі співчуття", - додав іранський президент.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...