Під ударом ближні люди Зеленського: Ексзаступник голови ОП отримав підозру від НАБУ у незаконному збагаченні

Андрія Смирнова звільнили у березні 2024 року

Правоохоронці оголосили підозру колишньому заступнику глави Офісу президента в незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень. Про це повідомило НАБУ у середу, 22 травня.

Слідство встановило, у період з 2020 по 2022 роки експосадовець придбав активи вартістю 17,1 млн гривень. При цьому він мав заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн гривень. Різниця між вартістю придбаного майна та коштами склала 15,7 млн гривень.

Йдеться про два автомобілі, а саме Mercedes-Benz та Volkswagen, два мотоцикли, а саме Honda та BMW, три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті, – йдеться у повідомленні.

Колишній чиновник намагався приховати наявність цього майна. Він оформив більшу його частину на рідного брата, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Мотоцикл Honda зареєстрував на друга, а потім переоформив на себе.

Дії підозрюваного кваліфікували за статтею про незаконне збагачення (ст.368-5 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Антикорупціонери не вказують імені підозрюваного. Водночас Інтерфакс-Україна стверджує, що мова йде про Андрія Смирнова.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...