Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура

Іванова. Його розкішний спосіб життя погано поєднується із закликом Путіна створити "еліту" з учасників війни, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Деякі правопорушення, передбачені статтею 290, караються позбавленням волі на строк до 15 років.

Прессекретар президента Дмитро Пєсков повідомив, що Володимира Путіна поінформовано про арешт. Іванов заперечує будь-які правопорушення. Поінформовано також міністра оборони Сергія Шойгу. Іванов був віцепрем'єр уряду Московської області у 2012 році, коли Шойгу був губернатором Московської області. Тому цілком імовірно, що він має давні зв'язки з Шойгу, йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, Іванов був призначений заступником міністра оборони у 2016 році та, як повідомляється, відіграв важливу роль у проектах реконструкції Маріуполя. У декларації про доходи за 2018 рік нібито зазначено, що Іванову належало 22 автомобілі.

"Повідомлення про розкішний спосіб життя Іванова погано поєднуються із закликом Путіна в лютому в його зверненні до нації створити нову національну еліту, що складається з героїв "спеціальної військової операції". Справа Іванова - найсерйозніший скандал, який торкнувся Міноборони відтоді, як у листопаді 2012 року було відправлено у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова", - зазначають у Міноборони Британії.

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...