Під ударом "страховий поліс" недоімперії: Британська розвідка пояснила нездатність Росії захистити авіабазу стратегічної авіації в Енгельсі

Москва нажахана двома поспіль вдалими ударами ЗСУ по провідній базі стратегічної авіації РФ. Адже страх перед ядерною тривалою Росії головний чинник, чому світ досі не приборкав "зарвавшуюся бензоколонку" за її міжнародні злочини протягом принаймні 14 рок

Росія перекинула системи ППО середньої дальності, такі як "Панцир" до лінії фронту. Через це аеродроми у глибокому тилу залишилися без захисту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, рано вранці 26 грудня 2022 року російська авіабаза в місті Енгельс зазнала атаки вдруге за три тижні. Російські ЗМІ повідомили, що удару по об'єкту, одній з основних оперативних баз російського флоту стратегічних бомбардувальників, було завдано безпілотними літальними апаратами (БПЛА).

За даними британської розвідки, Росія тривалий час приділяла дуже велику увагу підтримці передової наземної протиповітряної оборони, але стає все очевиднішим, що вона щосили намагається протистояти повітряним загрозам глибоко всередині Росії.

При цьому однією з проблем для Росії, ймовірно, є винятковий попит на сучасні системи ППО середньої дальності, такі як SA-22 "Панцир", які, як очікується, відіграватимуть важливу роль у протидії БПЛА.

"Окрім забезпечення точкового захисту стратегічних об'єктів, таких як Енгельс, ці системи нині у великій кількості потрібні для захисту польових штабів поблизу лінії фронту в Україні", - зазначають у Міноборони Британії.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...